ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

از كار انداختن ضامن مقدمه
از كار انداختن ضامن اخلاق در نگارش علمی
انواع کتاب
اندازه قطع کتاب
اقدامات قبل از شروع تاليف كتاب
از كار انداختن ضامن راهنمای تدوین کتاب های دارای چند نویسنده یا ویراستار
از كار انداختن ضامن تالیف
از كار انداختن ضامن کتاب آموزشی
از كار انداختن ضامن ویرایش
دستور خط فارسی
گریزی بر اصول نگارش در زبان انگلیسی
از كار انداختن ضامن انتشار کتاب
از كار انداختن ضامن چاپ کتاب
از كار انداختن ضامن نشر الکترونیکی


تأليف دربرگيرنده عمليات گردآوري و نگارش متون است كه از آن گذر ساختار اصلي مجموعه كتاب بنا نهاده مي شود . اين مرحله داراي نقشي محوري و جايگاهي بنيادين در مراحل تدوين كتاب است.

دستورالعمل حاضر در برگيرنده اصول و قواعد گردآوري و تأليف متون كتاب آموزشي است. تحقق اين اصول شرط لازم جهت توفيق در تاليف كتاب مي باشد. اما ديگر مولفه موثر ، هنر مولفين و همكاران در تاليف متون و برقراري ارتباط صحيح با خواننده و تفهيم مطلب است كه آن را نمي توان در قالب قوانين خاصي ارائه كرد و صرفا" متكي به ميزان خلاقيت تيم تدوين كتاب است. آن دسته از اهداف طرح تدوين كتابهاي آموزشي كه مستقيما" مرتبط با هويت كتابهاي آموزشي است شرح داده مي شود:

1-تكيه بر حداقل هاي آموزش

2- انطباق ساختار آموزشي منابع مطالعاتي دانشجو با مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و برنامه درسي گروه آموزشي مربوطه

3- نگارش متن بر اساس اصول نوين آموزش

1-3- اعمال الگوي نگارش آموزشي در تشريح موضوعات ، تنظيم ترتيب و توالي مطالب و جمله بندي ها

2-3- ايجاد ارتباط پويا و دو جانبه با دانشجو و واداشتن دانشجو به تحقيق ومطالعه تكميلي ( بواسطه متن درسي ) منسجم، پرسشهاي متن درس ، پرسشهاي درسي و فرادرسي در انتهاي فصل )

3-3-تسهيل و تقويت فرآيند درك و فراگيري مطالب ( از طريق اشكال ، جداول مقايسه اي و نمودارهاي گويا)

4-3-ارتقاءانگيزش يادگيري از طريق تداعي ارتباطات ذهني ميان علوم پايه و باليني در دانشجو با ارائه مصاديق عيني (مقدمه ابتداي هر فصل ، موارد باليني واقعي و …)

5-3-ايجاد زمينه مطالعات تكميلي دانشجو از طريق هدايت هدفمند وي به سوي كتب مرجع و مقالات پژوهشي (عمدتا" بواسطه ذكر منابع بيشتري براي مطالعه و پرسشهاي فرادرسي در انتهاي هر مبحث از كتاب)

6-3-آشنا ساختن دانشجو با ترمينولوژي (واژگان) رايج طب و علوم وابسته از طريق طرح نظام مند كلمات لاتين در كتاب. (بخش واژگان كليدي در ابتداي هر فصل و پاورقي هر صفحه).‏

7-3-زمينه سازي جهت ارزيابي دانشجو از آموخته هاي خود (Self Assessment) در پايان هر مبحث از مباحث عمده آموزشي

كتاب آموزشي حائز ويژگيهاي متني و ساختاري خاصي است كه تعيين كننده خط مشي تاليف خواهند بود . لذا ضمن مرور بر اين اصول ، راهكارهاي تحقق آن را در جريان تاليف كتاب بررسي مي نماييم

محور مطالب كتاب آموزشي آنچه دانشجو بايد بداند مي باشد. اين حيطه در ميان كارشناسان آموزشي بعضا" با عنوان Must Know" و يا حداقل هاي آموزش مطرح مي گردد. اهداف آموزشي خطوطي است كه مرزهاي حيطه Must Know را ترسيم مي كند. لذا مرزهاي تأليف در همان مرحله ابتدايي با تعيين اهداف آموزشي مشخص مي شوند.
يكي ديگر از ضوابط ، انطباق مطالب با ساختار مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و طرح درس گروه آموزشي مربوطه مي باشد جهت تحقق اين امر پيش از آغاز تاليف و همزمان با تدوين سرفصلها و تعيين اهداف آموزشي ، مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و طرح درس گروه تهيه و برنامه كار با آن متناسب مي گردد.